NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Brussels

  Recent Locations

   Genoeg! in Sint-Martens-Bodegem


   • Genoeg! Photo #1
   1 of 1
   December 13, 2020

   Sunday   3:00 PM

   Kamerijklaan
   Sint-Martens-Bodegem, Belgium 1700

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Genoeg!

   VOORSTELLING IN WESTRAND 


   GENOEG vertelt het verhaal van een politieke dynastie. Vader was een echte plucheplakker, tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief. De oogappel van Wilfried De Leeuw schopte het zelfs tot premier. Electoraal was hij de top, maar op persoonlijk vlak zat Stefaan in een dal, bovendien had hij iets teveel last van de schaduw van zijn vader. Het stuk begint wanneer Monsieur Assez voor de deur staat van zijn zoon. Algauw wordt duidelijk dat de premier midden in een schandaal zit.

   Verwijten, politieke afrekeningen, felle debatten volgen elkaar in recordtempo op. Dan komt er ook nog een verloren zoon op de proppen, een toekomstige ex en een internethype.

   Een donkere komedie over familiebanden, een lichte tragedie over postjes en portefeuilles. GENOEG! brengt Warre Borgmans en Dimitri Leue voor het eerst weer samen na de Lortchertrilogie. Ze vullen hun theatraal genenpakket aan met Michaël Pas, Alice Reijs en Silke Mastbooms.   “De mensen interesseren zich niet in politiek. Ze willen alleen weten of er nog vliegtuigen over hun huis gaan vliegen en of dat er misschien wat meer parkeerplaatsen kunnen komen in hun straat. De mensen! Alles mag van de mensen, maar not in my backyard want dan richten ze plots burgerbewegingen op. Dan hebben ze ineens interesse in de politiek. Burgerzin ontstaat in eigen straat.” - Stefaan De Leeuw

   “Een visverkoper stinkt naar vis. Een premier krijgt doodsbedreigingen. Dat is nu eenmaal zo.” - Wilfried De Leeuw


   Met Warre Borgmans, Michael Pas, Alice Reijs, Silke Mastbooms, Dimitri Leue | Tekst Dimitri Leue | Regie Günther Lesage | Techniek en decorontwerp Stef Appelen en Ward Pauwels | Kostuums Eva De Mul | Foto Diego Franssens | Scènefoto’s Sara De Graeve

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Genoeg!. Book your stay now!