Change Location × Brussels

  Recent Locations

   Fanny Seller in Brussels


   • Fanny Seller Photo #1
   1 of 1
   December 13, 2014 - January 3, 2015

    

   Lesbroussartstr. 96
   Brussels, Belgium

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Fanny Seller

   Fanny Seller is deskundige in het conserveren en restaureren van schilderijen. Als kunstenares concentreert zij zich op wat rest van herinneringen en wat verloren dreigt te gaan. Een verhaal waarin herinneringen en fictie in elkaar opgaan. ‘Iedereen heeft een eigen, hoogst persoonlijke geschiedenis’
   Veeleer dan iets op te bouwen tracht Fanny Seller een beeld uit elkaar te halen en nadien een nieuwe vorm te schenken, geïnspireerd door een deel van de realiteit die haar voortdurend bezig houdt. Zo exploreert de artieste de evoluties en de ‘migraties’ van het beeld (verschijnen, verdwijnen, veranderen) en de relatie hiervan met het fysiek en en emotioneeel vatten van de wereld.
   Bestaande foto’s – archief – dienen als filter, als een lege ruimte waarin de realiteit voor een echo zorgt. Deze visiuele getuigenissen zijn alleen maar een etappe in haar creatieve procédé, een lanceringspiste om een droombeeld of verbleekte herinnering op te roepen. Om dit statische element van afbeeldingen te ondergraven, worden ze door de artieste getransponeerd, hèrtekend en met behulp van allerhande materiaal in haar eigen stijl geconserveerd. Zo worden de thema’s uit hun context gelicht en in een nieuwe omgeving geplaatst, waardoor zij hun oorspronkelijke verhalende omkadering verliezen.

   C.V. Kunstgeschiedenis en Cultuurmanagement (Sorbonne, Parijs)
   Diploma restaureren en conserveren kunstwerken (La Cambre – Brussel)
   Vestiging in Beiroet (Libanon) – Libanese Kunstacademie ( ontdekking restauratietechniek byzantijnse iconen) – Docente kunstgeschiedenis (aan architecten)
   Geeft op dit ogenblik leiding aan creatieve workshops voor de jeugd – ‘Recycl’Art’ – aan het Institut français in Beiroet.

   Bron: UiTinVlaanderen.be
   Gepubliceerd via www.uitdatabank.be

   Categories: Art Galleries & Exhibits

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.